Tüketici

Çikolatalı ürünlerin en uygun saklama koşulları nelerdir?

Çikolatalı ürünlerin 15 ile 21 C arasında olan serin ve kuru ortamlarda saklanması gerekmektedir. Ürünler direk güneş ışığı almamalıdır. Ayrıca koku veren (deterjan, sabun vb.) ürünlerden uzakta tutulmalıdır. Çikolatalı ürünler kesinlikle buzdolabında saklanmamalıdır.


Çikolatalı ürünlerin beyazlama sebepleri nelerdir? Bu durum sağlığa zararlı mıdır?

Çikolatalı ürünlerde sıcaklık değişimlerinden kaynaklı olarak içeriğindeki yağ, ürünün yüzeyine çıkar ve daha serin bir ortama girdiğinde beyaz bir tabaka şeklinde donarak kalır. Bu şekilde tüketilen ürünlerin sağlık açısından zararı bulunmamaktadır.